Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΣ;



Σε πόσες από εμάς κι αν έχει τύχει!


Όλες μας έχουμε κοιμηθεί κάποια στιγμή στη ζωή μας ξεχνώντας ή παραλείποντας να αφαιρέσουμε το
μακιγιάζ μας. Είτε γιατί αισθανόμασταν κουρασμένες από τη δουλειά, είτε γιατί είχαμε πιεί λίγο παραπάνω και η ώρα ήταν περασμένη. Και σκεφτήκαμε ότι δεν είναι και τόσο κακό να συμβεί, ότι μάλιστα είναι ακίνδυνο...

Λάθος! Όσο πιο συχνά κοιμόμαστε με το makeup μας τόσο πιο μεγάλη βλάβη επιφέρουμε στο δέρμα μας. Μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις ότι το δέρμα επιβαρύνεται ακόμα και με το να κοιμηθούμε μια φορά με το makeup μας!

Το δέρμα μας, όπως και το υπόλοιπο σώμα μας, λειτουργεί με βάση τον
κιρκάδιο ρυθμό 
που σημαίνει ότι τη νύχτα η πιο σημαντική λειτουργία του δέρματος είναι να ανανεωθεί. Είναι επίσης επιστημονικά αποδεκτό ότι η διαταραχή στο κιρκάδιο ρυθμό, και κατ΄επέκταση στις φυσικές διαδικασίες του βιολογικού μας ρολογιού, επιφέρει διαταραχή και στο μεταβολισμό μας και διάφορες κυτταρικές μεταβολές. Φορώντας μακιγιάζ και επικάλυψη τη νύχτα η διαδικασία ανανέωσης εμποδίζεται, προκαλώντας βλάβες στο δέρμα.



Makeup επικάλυψης/πούδρες (υγρές ή μη)
Τα επικαλυπτικά makeup ή οι πούδρες συνήθως είναι παχιά στρώματα πάνω από τα άλλα προϊόντα που βάζουμε κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. Τα μεγάλα σε όγκο σωματίδια διασπώνται μέσα στο 24ωρο και μεταβολίζονται από φυσικές διαδικασίες, όπως επίσης και εκτίθενται σε περιβαλλοντικές συνθήκες (μόλυνση, σκόνη, υγρασία).
Τα μεγάλα αυτά σωματίδια -και οι χρωστικές ουσίες- διασπώνται κατά τη διάρκεια της ημέρας και εν τω μεταξύ έχουν εκτεθεί σε περιβαλλοντικούς ρύπους, βακτήρια, μύκητες, ακάρεα. Τα μεταβολικά παραπροϊόντα, καθώς και η κατανομή του ίδιου του μακιγιάζ, εμποδίζουν το σημαντικό ρόλο της μικροκυκλοφορίας, η οποία βοηθά την ανανέωση του δέρματος.
Αυτό μπορεί να φέρει τη διάσπαση του κολλαγόνου -οδηγώντας στην αύξηση των ρυτίδων και των φραγμένων πόρων που διατηρούν μέσα τους βακτήρια- και να οδηγήσει σε ακμή.

Primer
Τα προϊόντα primer χρησιμοποιούνται για την βάση και προετοιμασία του makeup, τον "καμβά". Συνήθως αυτά δεν είναι σχεδιασμένα για να βλάψουν το δέρμα μας, αλλά αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το πώς θα τα "φορέσουμε". Εάν φοράμε 24 ώρες το primer, αυτό είναι εξαιρετικά επιβλαβές διότι όλη η μόλυνση του αέρα παραμένει πάνω στο δέρμα μας. Εάν τοποθετηθεί πάνω σε καθαρό δέρμα για ενυδάτωση όμως, τότε δεν υπάρχει ζήτημα.

Κραγιόν
Σε αυτή την περίπτωση αυτό που θα τύχει είναι να ξυπνήσουμε με ξεραμένα ή σκασμένα χείλια. Όσες χρησιμοποιούμε αρκετά παχιά στη βάση τους κραγιόν, καλό θα ήταν πριν τον ύπνο να σκουπίζουμε τα χείλη με καθαριστικό μαντηλάκι, και να απλώνουμε μια γενναία στρώση ενυδατικής κρέμας για τα χείλια.

Μάσκαρα
Τα σωματίδια της μάσκαρας φράζουν τα θυλάκια και ερεθίζουν το δέρμα ακριβώς όπως και τα υπόλοιπα είδη makeup εάν παραμείνουν πάνω μας. Σε περίπτωση ερεθισμού, η διόγκωση μπορεί να προκαλέσει βλεφαρίτιδα και τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν επιπεφυκίτιδα, η οποία μπορεί να επιμείνει. Εκτός αυτού, οι βλεφαρίδες μας χάνουν την ελαστικότητά τους, γίνονται εύθραυστες και σπάνε ευκολότερα!

Μπορείτε να έχετε πάντα δίπλα στο κρεβάτι σας, μαντηλάκια καθαρισμού και προϊόντα ντεμακιγιάζ για το make up ή και για τα μάτια. Έτσι θα θυμάστε πάντα, όταν πέφτετε κατ' ευθείαν στο κρεβάτι, ότι κάτι ξεχάσατε... σημαντικό!

ΜΑΙΡΗ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΥ
MFDAYSPA
www.mfdayspa.gr
Βαρβιτσιώτη 24 Ν. ΚόσμοςΤ.2109014211
MF DAY facebook page

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου