Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014


12 ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΟΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!


Η επιδερμίδα μας έχει τους δικούς της τρόπους "επικοινωνίας" για να μας δώσει να καταλάβουμε ότι κάτι δεν πάει καλά.





Κίτρινα Μάτια
Το κιτρίνισμα του λευκού των ματιών μπορεί να υποδηλώνει βλάβη του ήπατος.

Σακούλες κάτω από τα μάτια ή / και πρήξιμο
Τα τρόφιμα πλούσια σε νάτριο και μια διατροφή πλούσια σε αλάτι ενισχύουν την κατακράτηση του νερού στο σώμα μας, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής κάτω από τα μάτια (δείτε το σχετικό μας άρθρο για την κατακράτηση εδώ). Χρόνιες αλλεργίες μπορούν επίσης να εκδηλωθούν σε αυτό το σημείο, στο ευαίσθητο δέρμα κάτω από τα μάτια σας.

Μπλε κνήμες ή ούλα
Εάν ορισμένα τμήματα του δέρματός σας, όπως οι κνήμες σας ή τα ούλα σας γίνονται μπλε, μπορεί να έχετε μια αντίδραση σε ένα φάρμακο. Ωστόσο, εάν το δέρμα σας παίρνει ένα μπλε-γκρι χρώμα, αυτό μπορεί να υποδεικνύει χρόνια κατάποση προϊόντων μολύβδου.

Υπέρχρωση και αποχρωματισμός
Η έκθεση στον ήλιο δεν είναι η μόνη αιτία της υπέρχρωσης: παχιές, βελούδινες καφετί ή γκρι κηλίδες στο δέρμα, ιδιαίτερα γύρω από το λαιμό, στη μασχάλη ή στη βουβωνική χώρα, θα μπορούσαν να είναι πρώιμα σημάδια διαβήτη.


 

Γκριζωπό δέρμα
Αυτό σημαίνει έλλειψη οξυγόνου στο αίμα, πράγμα που μπορεί να σημαίνει εμφύσημα ή ακόμα και ένδειξη μιας πιθανής καρδιακής προσβολής. Μπορεί επίσης να υποδηλώνει Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, πνευμονική φυματίωση, πνευμονία, και ορισμένες μορφές καρκίνου. Ένας λιγότερο γνωστός λόγος για το γκρίζο δέρμα μπορεί να είναι η περιτονίτιδα, μια φλεγμονή όπου διαμορφώνεται ένα λεπτό στρώμα ιστού μέσα στην κοιλιά και προκαλείται από βακτήρια ή μύκητες.

Ξηρό δέρμα ή νύχια
Αν το δέρμα σας γίνεται ξηρό και τα μαλλιά και τα νύχια σας γίνονται εύθραυστα, αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να επισημάνει πρόβλημα του θυρεοειδούς. Κανονικά το δέρμα θα πρέπει πάντα να είναι λείο, χωρίς εξανθήματα, πρήξιμο ή αυξομειώσεις. Ιδιαίτερα η ύπαρξη ξηρού δέρματος μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη επαρκούς ποσότητας βιταμίνης Α, απαραίτητων λιπαρών οξέων, όπως τα ωμέγα-3, ή ψευδάργυρου(θεραπεία για τα νύχια - άκρα εδώ και θεραπεία για τα μαλλιά εδώ)


Εξαιρετική ευαισθησία στον ήλιο
Δέρμα που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στην έκθεση στον ήλιο μπορεί να είναι ένα σημάδι ερυθηματώδους λύκου, μιας αυτοάνοσης ασθένειας.


 

Φαγούρα, εξάνθημα με φουσκάλες
Αυτό το είδος του εξανθήματος, που είναι γνωστό ως ερπητοειδής δερματίτιδα, μπορεί να είναι ένα σημάδι της κοιλιοκάκης, μίας πεπτικής διαταραχής που εμφανίζεται σαν αντίδραση στη γλουτένη. Οι βλάβες μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε, αλλά εμφανίζονται πιο συχνά γύρω από τα γόνατα, τους αγκώνες, το τριχωτό της κεφαλής, την πλάτη και τους γλουτούς, και μπορεί να προοιωνίζονται από μια έντονη αίσθηση καψίματος.

Πορτοκαλί - ωχρό δέρμα
Αν το δέρμα σας γίνεται πορτοκαλί, μπορεί να είναι από υπερκατανάλωση καρότων και άλλων λαχανικών πλούσιων σε καροτίνη.

Χάλκινο δέρμα (και όχι σαν να είναι από μαύρισμα!)
Αν το δέρμα σας γίνεται χάλκινο, αυτό μπορεί να υποδεικνύει μια κληρονομική διαταραχή που ονομάζεται αιμοχρωμάτωση.

Τριχοφυία Προσώπου
Οι ανεπιθύμητες τρίχες στις γυναίκες, κυρίως κατά μήκος του σαγονιού, του πηγουνιού και του άνω χείλους, μπορεί να είναι σύμπτωμα του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών, μιας ορμονικής ανισορροπίας, στην οποία είναι αυξημένα τα επίπεδα των αρσενικών ορμονών. (δείτε εδώ
στο Ινστιτούτο μας, τρόπους αντιμετώπισης)

  



Σκασμένα χείλη
Στεγνές ρωγμές γύρω από το στόμα μπορεί να υποδεικνύουν μια ανεπάρκεια των βιταμινών Β, όπως νιασίνη, ριβοφλαβίνη και βιταμίνη Β6. Μπορείτε να βρείτε νιασίνη σε κονσέρβες άγριου τόνου​​, ριβοφλαβίνη στο σπανάκι και Β6 στα ρεβίθια.

ΜΑΙΡΗ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΥ
MF Day Spa
Βαρβιτσιώτη 24 - Ν. Κόσμος
τηλ. 2109014211

www.mfdayspa.gr
MF Day facebook page

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου