Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Το 70% της κυτταρίτιδας οφείλεται στο lifestyle και μόνο το 30% στα γονίδια μας!




Τι είναι? Μια διαταραχή, αισθητικής και όχι ιατρικής φύσης που ταλαιπωρεί το 90% των γυναικών κυρίως στις ανεπτυγμένες χώρες. Η κληρονομικότητα και οι ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο, όχι όμως τόσο όσο το στρες, η κακή διατροφή, οι δίαιτες γιο–γιο,το κάπνισμα και η απουσία άσκησης.

Πως εμφανίζεται? Από τα 15 και μετά αρχίζει η σταδιακή εμφάνιση των λιποκυττάρων. Φαίνεται ότι οι τροφές και η ζωή που ζούμε δεν βοηθούν την αναπαραγωγή κολλαγόνου και έτσι τα λιποκύτταρα βγαίνουν έξω από τον συνδετικό ιστό.Έτσι έχουμε την γνωστή ανάγλυφη όψη.

Γιατί προτιμά τις γυναίκες? Οι επιστήμονες λένε ότι τα οιστρογόνα γεννούν λίπος ενώ η τεστοστερόνη τα καίει. Από την άλλη η δομή του γυναικείου συνδετικού ιστού ευνοεί την εμφάνιση των λιποκυττάρων.



Υπάρχουν διαφορετικά είδη? Όχι είδη αλλά στάδια. Στο πρώτο στάδιο η κυτταρίτιδα φαίνεται μόνο αν τσιμπήσουμε το δέρμα. Στο δεύτερο η κυτταρίτιδα είναι ορατή στους μηρούς. Στο τρίτο στάδιο γίνεται σκληρή και πονά στην πίεση, είναι ορατή ακόμα και όταν είμαστε ξαπλωμένες. 

Τοπικό πάχος και κυτταρίτιδα είναι το ίδιο? Το τοπικό πάχος είναι ένα πρόβλημα που εντείνεται με την ηλικία, δεν δίνει όμως ανάγλυφη όψη στην επιδερμίδα.

Υπάρχει ειδική δίαιτα? Κατηγορηματικά όχι. Η βιοχημεία μας μαθαίνει ότι τα λιποκύτταρα μας, διαθέτουν υποδοχείς που δίνουν εντολή διάσπασης και μετατροπής τους σε ενέργεια. Στις γυναίκες σε κάθε υποδοχέα που καίει λίπος υπάρχουν εννέα που τον παράγουν.
Αυτό σημαίνει ότι καμία δίαιτα δεν θα μπορέσει να δράσει τοπικά.

Πόσο αποτελεσματικές είναι οι κρέμες και οι θεραπείες αδυνατίσματος?
Όσο τις χρησιμοποιούμε συστηματικά, προσφέρουμε την δυνατότητα και τον απαραίτητο χρόνο στα συστατικά τους να δράσουν.
Οι εντατικές θεραπείες που κάνουμε πριν βρούμε στην παραλία έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα, αλλά δυστυχώς πρόσκαιρα.

Η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και η απώλεια πόντων επιτυγχάνονται μόνο με τη συνέργεια όλων.Τοπική θεραπεία και καλλυντικά, ισορροπημένη διατροφή και σίγουρα συνέπεια!   

ΜΑΙΡΗ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΥ

www.mfdayspa.gr 

T.2109014211



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου