Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

Φυτικά καλλυντικά! Τί είναι?! Τί περιέχουν?! Τί να κάνετε?!




Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα φυτικά καλλυντικά!
Αυτό συμβαίνει γιατί η τάση της εποχής είναι  να περιορίσουμε τα χημικά πρόσθετα, την σιλικόνη και τις χρωστικές.

Τι είναι όμως τα φυτικά καλλυντικά?



Είναι αυτά που οι δραστικοί παράγοντες είναι φυτικής προέλευσης.
Έχουν την λιγότερη δυνατή επεξεργασία και συνήθως περιέχουν αιθέρια έλαια και δραστικές ουσίες από το φυτικό βασίλειο.
Τα φυτικά καλλυντικά έχουν την ιδιότητα να ενισχύουν την μικροκυκλοφορία της επιδερμίδας και να της παρέχουν όλες τις απαραίτητες ουσίες για να αμύνεται και να διατηρείται υγιής και νεανική.

Ένα ακόμα βασικό σημείο των φυτικών συστατικών είναι ότι είναι πιο συμβατά με την επιδερμίδα από ότι άλλα συστατικά. Έτσι λοιπόν ο οργανισμός δεν αναπτύσσει αμυντικούς μηχανισμούς με αποτέλεσμα να έχουν την μέγιστη δυνατή δράση.

Τα αιθέρια έλαια αποτελούν την ψυχή του φυτού. Πρόκειται για πολύπλοκες ουσίες, οι οποίες έχουν ιδιαίτερα ψηλή συγκέντρωση σε δραστικά συστατικά. 



Τα φυτικά εκχυλίσματα και έλαια, πούσια σε βιταμίνες, φλαβονοειδή, ιχνοστοιχεία και πολύτιμα λιπαρά οξέα προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση, θρέψη και αντιοξειδωτική προστασία

Η διαφορά μεταξύ χημικών και φυτικών προϊόντων είναι ότι τα χημικά προϊόντα συνήθως έχουν εντοπισμένη δράση σε ένα σημείο του οργανισμού ενώ τα φυτικά έχουν επίδραση σε όλο τον οργανισμό. Έτσι αντιμετωπίζουν τα ζητήματα υγείας και ομορφιάς δίνοντας πιο συνολικές αλλά μακροπρόθεσμες λύσεις. 


Μαίρη Φιλιππαίου 

www.mfdayspa.gr

T.2109014211




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου