Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Για πάντα υγιείς και νέοι. Φάτε το αντηλιακό σας.
 

  Η μητέρα φύση μας παρέχει με φυσικά αντηλιακά που δεν έρχονται σε πλαστικά μπουκαλάκια, αλλά είναι γευστικότατα και πολύχρωμα.
Αν και η σημασία της εξωτερικής προστασίας από τον ήλιο (με σωστές αντηλιακές) είναι αδιαμφισβήτητη, η φυσική προστασία από τον ήλιο μέσω της κατανάλωσης τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά προστατεύει  από τον ήλιο σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να βλάψει το δέρμα και να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος. Αρκετές μελέτες αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικές θα  οχυρώσουν το εσωτερικό του δέρματος .
Σκούρες σοκολάτες
Η σοκολάτα είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά που βρίσκονται  σε φλαβονοειδή του κακάο. Αυτά τα φλαβονοειδή προστατεύουν το δέρμα σας από τη φθορά.
 Θα πρέπει να γνωρίζετε, όμως, ότι η σοκολάτα γάλακτος δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα, επειδή το γάλα αποτρέπει την απορρόφηση των πολυφαινολών.
Μαύρο, άσπρο και πράσινο τσάι
Όλα αυτά τα τσάγια περιέχουν πολυφαινόλες, οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση από τις υπεριώδεις ακτίνες.
Αυτό που είναι επίσης ενδιαφέρον είναι το πράσινο τσάι περιέχει L-Theanine, ένα αμινοξύ που σας βοηθά να χαλαρώσετε. Σημαίνει, επίσης, ότι μπορεί να σταματήσει την παραγωγή της ορμόνης του στρες, κορτιζόλης, από την καταστροφή ίνες κολλαγόνου.
Λυκοπένιο στις ντομάτεςΤο λυκοπένιο βρίσκεται στα κόκκινα φρούτα, όπως ντομάτες, κόκκινη πιπεριά και το καρπούζι. Σε αντίθεση με πολλά άλλα φρούτα και λαχανικά, όπου το θρεπτικό περιεχόμενο ελαττώνεται στο μαγείρεμα , στις ντομάτες αυξάνει πραγματικά το ποσό του λυκοπενίου.

 Αλλά ενίσχυσε επίσης το επίπεδο του προκολλαγόνου στο δέρμα, γεγονός που υποδηλώνει πιθανή αναστροφή της γήρανσης του δέρματος.
Κάνε τον Ήλιο Σύμμαχο,με τα κατάληλα αντιηλιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου