Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ 

Ο Ρόλος τους στο σύγχρονο τρόπο περιποίησης του δέρματος!




Περιβαλλοντική γήρανση.
Η επίδραση του ήλιου, της μόλυνσης,του καπνίσματος, του ποτού και κυρίως του άγχους έχουν άμεσο αντίκτυπο στο δέρμα.

Η διαφορά στον τρόπο που γερνάει το δέρμα ενός αγρότη από έναν μοναχό μας δείχνει ότι η βιολογική γήρανση είναι αναπόφευκτη αλλά η περιβαλλοντική είναι αποτρέψιμη.

Στον πόλεμο κατά της γήρανσης ένα από τα δυνατότερα ΟΠΛΑ είναι τα αντιοξειδωτικά.

Αθροιστικά δέχεται το κύτταρο μας πάνω από 1000 επιθέσεις. Στο δέρμα οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν την παραγωγή ενδιάμεσων ουσιών οι οποίες με την σειρά τους καταστρέφουν την δομή του κολλαγόνου.

Οι ελεύθερες ρίζες αποτελούν έναν από τους παράγοντες σχηματισμού καρκινικών κυττάρων. 

Ευτυχώς υπάρχει η δυνατότητα να ενισχύσουμε την εξωτερική άμυνα του δέρματος ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και να ελέγξουμε την περιβαλλοντική γήρανση.

Έρευνες έδειξαν ότι τα αντιοξειδωτικά όταν εφαρμοστούν στην επιφάνεια του δέρματος προφέρουν μεγάλη προστασία και διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. 

Το πιο ισχυρo από τα αντιοξειδωτικά είναι η βιταμίνη C και το ροδί.

Η βιταμίνη C 




Η βιταμίνη C επιδρά με πολλούς τρόπους πάνω στο δέρμα. Προλαμβάνει την απώλεια νερού, ενισχύει τις δομές του δέρματος και ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου  και ελαστίνης. Αδρανοποιεί τις ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνει πολλές από τις καταστροφές που προκαλούν.

Στην πραγματικότητα η βιταμίνη c  θωρακίζει το δέρμα. Όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσο αφορά τα προϊόντα και την περιεκτικότητα τους, όπως και τον τρόπο απορρόφησης τους από το δέρμα.

Βλέπετε είναι μια πολύ ασταθής βιταμίνη και μόλις εκτεθεί στο οξυγόνο χάνει ολες τις ιδιότητες της. Πραγματική πρόκληση λοιπόν να την βάλουμε μέσα σε κάψουλες που θα την μεταφέρουν αυτούσια στο κύτταρο χωρίς να αλλοιωθεί.

Το Ροδί




Ένα ακόμα σημαντικό αντιοξειδωτικό. Το ελαικό οξύ που περιέχει αποτελεί το πιο πρόσφατο όπλο  στο στρατό των αντιοξειδωτικών. 

Το ρόδι δεν είναι μόνο καλό αντιοξειδωτικό αλλά διεγείρει και τη παραγωγή γλουταθιόνης που είναι ένα άλλο φυσικό αντιοξειδωτικό.

Αντιοξείδωση λοιπόν ίσως το μέλλον της αντιγήρανσης!! 

Μαίρη Φιλιππαίου 

www.mfdayspa.gr

T.2109014211


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου