Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ


Το σημερινό θέμα είναι το λιπαρό δέρμα και η αφορμή οι ερωτήσεις που δέχομαι καθημερινά για το τι προϊόντα να χρησιμοποιούν.

Σπουδαία ερώτηση !Πολλοί πιστεύουν ότι μόνο πολύ στεγνά προϊόντα μπορούν να βάζουν.



Αυτό δεν είναι απόλυτα αληθινό. Πολλές φορές προσπαθώντας να περιορίσουμε την λιπαρότητα έχουμε τελείως άλλα αποτελέσματα. Στεγνώνουμε πολύ το δέρμα και αλλάζουμε το ph του ,με αυτό τον τρόπο επιδεινώνουμε την λιπαρότητα.

Πρώτα πρέπει να βρούμε το σωστό καθαριστικό .Δεν είναι απαραίτητο να στεγνώνει τελείως το δέρμα .Πρέπει να το καθαρίζει καλά αλλά να το αισθάνεστε ενυδατωμένο και να μην σας τραβάει .Δεν είναι απαραίτητο να το αισθάνεστε τελείως στεγνό για να είναι καθαρό.

Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι το δέρμα πρέπει να κρατεί σε ισορροπία τον υδρολιπιδικο του μανδύα και μόνο έτσι θα περιοριστεί η λιπαρότητα .
Χρησιμοποιείστε λοιπόν προϊόντα που απορροφούν την λιπαρότητα όχι και την υγρασία μαζί.

Αν το δέρμα σας έχει την τάση να γυαλίζει  απλώστε ένα ματ ζελ σαν κρέμα κάτω από το make up ώστε να απορροφά την λιπαρότητα και μην εμφανίζετε.
Το βράδυ χρησιμοποιήστε μια λοσιόν χωρίς αλκοόλη η με ελάχιστα ποσοστά πριν βάλετε την κρέμα σας.

Πολύ σημαντικό!

Βάλτε στην ζωή σας το πίλινγκ. Ιδανικά τα προϊόντα με ρετινόλη και ήπια οξέα που ξεμπλοκάρουν τους πόρους και περιορίζουν την παραγωγή λιπαρότητας. Προτείνω να τα χρησιμοποιείτε βράδυ και όχι τους καλοκαιρινούς μήνες εκτός αν σαν το συστήσει η αισθητικός σας. Αυτό γιατί μπορεί να ευαισθητοποιηθείτε στον ήλιο.

Μην ξεχνάτε ότι το δέρμα χρειάζεται υγρασία!!


Αφού απομακρύνουμε την περίσσεια σμήγματος από το δέρμα πρέπει να το ενυδατώσουμε και να το προστατεύουμε. Αυτό θα το κρατήσει σε ισορροπία και έτσι δεν θα παράγει και άλλο σμήγμα.


Κάντε τακτικά καθαρισμό στο ινστιτούτο!

Όσο προσεκτικοί και να είστε κανένα προϊόν δεν θα καθαρίσει τόσο καλά το σμήγμα που βρίσκεται βαθιά μέσα στους θύλακες.

Εκεί χρειάζεστε έναν επαγγελματία. Ο βαθύς καθαρισμός θα δώσει ανάσα στο δέρμα σας  και θα κάνει τα προϊόντα σας να απορροφούνται καλύτερα.
Το δέρμα γίνεται λαμπερό και λείο .!

Πίνεται νερό….!

Τέλος θυμηθείτε το μεγαλύτερο μέρος του βάρους μας είναι νερό. Το να πίνεται άφθονο νερό θα κρατήσει προστατευμένο και ενυδατωμένο το δέρμα σας.
Ελπίζω να βρήκατε χρήσιμες τις πληροφορίες. !
Ότι άλλες ερωτήσεις έχετε γύρω από ομορφιά μην διστάσετε να με ρωτήσετε είτε με προσωπικό μήνυμα είτε όχι.

Θα χαρώ να σας απαντήσω.

Μαίρη Φιλιππαίου
T.2109014211


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου