Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014


WINTER SKIN SOS


Συμβουλές για την προστασία
τής επιδερμίδας μας κατά το χειμώνα.


Καθώς η θερμοκρασία στο περιβάλλον πέφτει και στα σπίτια ανεβαίνει, το δέρμα μας προσπαθεί να βρει πως θα κρατήσει την υγρασία του.

Ποια συστατικά θα βοηθήσουν να κρατήσει το δέρμα μας την υγρασία του; Το υαλουρονικό οξύ, οι βιταμίνες κυρίως η Α και η Ε, αλλά και τα πεπτίδια, θα βοηθήσουν το δέρμα να ξεπεράσει το σοκ. Τα παραπάνω συστατικά θα προσφέρουν την καλύτερη τροφή για τα κύτταρα.

Μερικά tips που πρέπει να ξέρετε για τις κρέμες σας.

Πρωινή κρέμα.
Οπωσδήποτε η κρέμα σας θα έχει SPF, ακόμα και τον χειμώνα. Να ξέρετε ότι δεν μας απασχολεί το αν θα καούμε, αλλά η γήρανση του δέρματος μας. Μπορεί το χειμώνα να έχουμε κρύα θερμοκρασία αλλά μην απατάστε... η UVA ακτινοβολία περνάει στο δέρμα μας και μας γερνάει. Πάρτε λοιπόν τα μέτρα σας.

πατήστε στην εικόνα για να δείτε αναλυτικά το προϊόν

Βραδινή κρέμα.
Το χειμώνα μειώνεται η παραγωγή του σμήγματος, έτσι μια κρέμα με λίγο περισσότερα λιπαρά είναι απαραίτητη, κυρίως στα ξηρά δέρματα, αλλά και τα λιπαρά θέλουν λίγο περισσότερη προστασία. Χρησιμοποιήστε λοιπόν μια πιο πλούσια κρέμα.

 
πατήστε στην εικόνα για να δείτε αναλυτικά το προϊόν


Προϊόντα για τα χείλη.Το shea butter και η Vitamin E είναι τα κατάλληλα συστατικά ενός προϊόντος για τα χείλη, αλλά για να έχετε αποτέλεσμα πρέπει να χρησιμοποιείτε συχνά ένα τέτοιο προϊόν και να μην τραβάτε τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα.

πατήστε στην εικόνα για να δείτε αναλυτικά το προϊόν


Ενυδατική σώματος.
Νομίζετε ότι πρέπει να βάζετε μόνο το καλοκαίρι; Λάθος. Το δέρμα μας αφυδατώνετε πολύ και τον χειμώνα. Αν θέλετε να μην δείτε να επανεμφανίζεται γρήγορα η κυτταρίτιδα, σκεφτείτε καλύτερα τι είδος ενυδατικής θα βάλετε. Η κυτταρίτιδα λατρεύει το αφυδατωμένο δέρμα. Προτιμήστε κρέμες με τα παρακάτω συστατικά: κισσός, αιθέρια έλαια φασκόμηλου, λεμονιού, γλυκού πορτοκαλιού, λεβάντας.

πατήστε στην εικόνα για να δείτε αναλυτικά το προϊόν


Τι μυστικά θα μπορούσατε να μοιραστείτε μαζί μας;
Οι συμβουλές μου είναι οι εξής. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα προτιμήστε προϊόντα χωρίς άρωμα και κατά προτίμηση με GLA ένα συστατικό που βρίσκετε φυσιολογικά στον οργανισμό μας αλλά η έλλειψη του προκαλεί αφυδάτωση και ευερέθιστο δέρμα. Βάζετε πάντα κρέμα χεριών. Ειδικά τους χειμερινούς μήνες μπορεί να έχουμε μεγάλα προβλήματα με τις αλλαγές κρύου – ζέστης.
Τα χέρια μπορούν να δείξουν  την ηλικία, μην τα αμελείτε.

Με μικρές αλλαγές μπορείτε να σώσετε τη ζωή των κυττάρων σας.
Βάλτε οπωσδήποτε ενυδατική σώματος, καλύτερα να έχει βιταμίνες και κυρίως βιταμίνη Α. Θα βοηθήσει και στη σύσφιξη του δέρματος. Προσθέστε στην καθημερινή σας ρουτίνα serum και μάσκες κατά την χειμερινή περίοδο. Οι απαιτήσεις του δέρματος είναι μεγαλύτερες λόγω των μεγάλων μεταβολών θερμοκρασίας. Οι λάτρεις του σαπουνιού ας το περιορίσουν, ή να χρησιμοποιήσουν ένα πιο ήπιο καθαριστικό, γιατί τα σαπούνια αλλάζουν το PH του δέρματος και το αφυδατώνουν. Τέλος μην μένετε πάρα πολύ ώρα στο καυτό νερό εκτός αν το εναλλάσσετε με κρύο, γιατί και αυτό θα σας αφυδατώσει.



ΜΑΙΡΗ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΥ
MF Day Spa
Βαρβιτσιώτη 24 - Ν. Κόσμος
τηλ. 2109014211

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου